Welkom bij Budo Sport Arnhem
Budo Sport Arnhem Gewoon doen

Examengids

Twee keer per jaar worden er bij Budo Sport Arnhem judo-examens georganiseerd. De judoka's laten op zo'n examen zo goed mogelijk zien wat ze geleerd hebben. Hoe verder je komt, hoe donkerder de kleur van de slip en band. Iedereen begint met de witte band. Kinderen kunnen op deze band slippen halen en na verloop van tijd een nieuwe 'hogere' band behalen. Volwassenen doen minder vaak examen. Zij doen alleen maar band-examens. Voor de jeugd zijn de onderstaande banden en slippen te behalen.
- witte band met: gele slip - oranje slip - groene slip - blauwe slip - bruine slip
- gele band met: oranje slip - groene slip - blauwe slip - bruine slip
- oranje band met: groene slip - blauwe slip - bruine slip
- groene band met: blauwe slip - bruine slip
- blauwe band met: bruine slip
- bruine band

Wat moet ik voor mijn examen kunnen?

Hoe donkerder de kleur slip of band is waarvoor je examen doet, hoe mooier je alles moet kunnen laten zien. Je moet ook steeds meer verschillende judotechnieken kennen. Ter voorbereiding van het examen is het goed te weten wat je allemaal moet kunnen. In de examengids, die je hieronder kunt downloaden, staat dat geschreven. Niet iedereen moet precies hetzelfde kunnen. Volwassen judoka's moeten meer kunnen dan kinderen en wedstrijdjudoka's moeten meer kunnen laten zien dan recreatieve judoka's. Overleg goed met je judoleraar wat van jou precies verwacht wordt. Je komt dan op het examen niet voor verrassingen te staan.

Leer de (namen van de) judotechnieken

Van veel: worpen, houdgrepen, kantelingen, passeertechnieken, verwurgingen en armklemmen zijn plaatjes of filmpjes op deze site te vinden. De Nederlandse en Japanse benamingen (met vertaling) staan erbij. Je vind dit alles via de link: Leer de (namen van de) judotechnieken

Download de Examengids en het Exameneisen-schema

De onderstaande bestanden zijn opgemaakt in PDF-formaat. Om deze bestanden te kunnen lezen, heeft u een programma als Adobe Acrobat Reader nodig. Dit programma is hier gratis te downloaden.
Judo-examengids.pdfExamengids van Budo Sport Arnhem
Schema Judo-exameneisen jeugd.pdfSchema met exameneisen voor jeugd
Schema Judo-exameneisen senioren.pdfSchema met exameneisen voor senioren